het perfecte team — Maak kennis met onze choreografen


Joke verlinden, chief of Urban talentz and choreographer

Joke is geboren en getogen in Mechelen. Daarom ook zeer gehecht aan haar vaste stek TheAtrium waar ze Urban TalentZ runt en waar ze het thuisgevoel probeert over te brengen aan iedereen die er komt.  

Ze geeft reeds 20 jaar les aan jong en oud en doet het nog steeds even graag. Ze krijgt inspiratie van haar leerlingen waardoor ze elke dag bijleert. Joke haar choreografieën zijn gekenmerkt door dynamiek en karakter. Haar focus ligt op gevoel, je verhaal vertellen via dans.

Urban TalentZ is haar kindje, een deel van haar leven en haar drive om te blijven dansen. Workaholic, realist en perfectionist. Iedereen in Urban TalentZ weet ook dat daar ‘een groot hart voor iedereen’ kan aan toegevoegd worden.


"Ofwel doen we het goed, ofwel doen we het niet!"


vierkant.jpg

Silke de pauw, The chiefs right hand

In 2013 wandelde Silke in Urban TalentZ binnen en verloor meteen haar hart aan deze dansschool. Ze is sinds 2014 assistent verantwoordelijke bij Urban TalentZ en elk jaar opnieuw heel enthousiast dat ze weer kan en mag samenwerken met Joke achter de schermen.

Ze geeft sinds 2016 les in Dance Spirit. Haar creativiteit en ervaring kunnen doorgeven aan de volgende generatie dansers is haar doel. Elke keer weer merk je een trots gevoel bij haar wanneer ze haar leerlingen ziet groeien. 

Als danser houdt ze ervan om op het podium te staan, om bij te leren in de lessen, maar ook om gewoon te kunnen dansen. Ze zou het niet kunnen missen. Ze beschouwt de dansschool dan ook als haar tweede thuis:

“My home away from home!”


62234147_618288528653713_4220598026009313280_n.jpg

Gerrit Deschuyteneer, pushing limits- choreographer

Gerrit Deschuyteneer aka “Jey” startte zijn dansopleiding in dansschool Studio Jam o.l.v. Jessy Kay waar hij verschillende “Urban styles” leerde. Later kreeg hij ook interesse in jazz, hedendaags en klassiek. Zijn specialisatie blijft hiphop in al zijn vormen (new style, old school, break, funk & house).

Gerrit heeft al heel wat op zijn palmares staan. Hij heeft vaak gedanst voor artiesten zowel van het binnenland als van het buitenland. Daarbuiten volgde hij ook stages en lessen bij Eddie Morales, Marty Kudelka en Lil’ Phil, choreografen van o.a. Justin Timberlake, Janet Jackson en Pink.

In 2006 stond hij op het podium van de TMF Awards met Bob Sinclar en was hij winnaar van Dance ’n Hold, de danswedstrijd op TMF. Daar heeft hij dan ook Joke en Tinneke leren kennen.

"Dansen voor mij is mijn manier om me te uiten, de wisselwerking tussen prof en danser is er 1 om van te genieten. Je dansers zien evolueren is zowaar het beste dat er bestaat. Dansen is bevrijdend."


60946436_2198381476906964_3944436121412304896_n.jpg

Cara diver, MBORA- choreographer

Op haar 8 jaar trok Cara haar eerste sneakers aan en ging van Hiphop naar House en zo door naar ragga/dancehall.

Nu trekt ze liever haar sneakers uit voor Afro, Afro-House & Kuduro! Ze heeft gedanst bij Afro-House Belgium crew. Cara is getraind op eigen bodem in Urban TalentZ, Studio Vibes, Move Zone, maar ook op internationaal niveau door The One Connection & Blaya. Jaarlijkse wordt ze in Angola getraind door dansers van Puto Prata, Pink2Toques en Vandro Poster.

“Mbora! (let’s go!)”


62186356_449853779166550_8658655498960109568_n.jpg

Debbie Declercq, she's gonna make you sweat- choreographer

Make-up artieste overdag, choreographer 's nachts. Debbie begon als turner, maar vond via een kleine omweg (langs Kate Ryan, Papi Sanchez,...) haar weg naar hip hop. Ze deed mee met het wedstrijdteam 'Most Wanted Crew' en ook aan het Belgische kampioenschap. Naast Urban Talentz geeft Debbie nog les in andere dansscholen en coacht ze samen met Joke 'D2B Dance Crew'.

"Dans heeft voor mij een verslavende werking, het ontspant, brengt rust. De groepsband die je ook elk jaar vormt, is niet te omschrijven. Het is iets waardevols."


Tinneke Cootmans, mean ass sexy chick- choreographer

Tinneke heeft al heel wat ervaring op haar palmares. Na 12 jaar Jazz en 2 jaar Klassiek ontdekte ze pas waar haar talenten lagen: Hip Hop. Op haar 20ste belandde ze in het team De Funkaholics waarmee ze op de 4de plaats kwam op de wereldranglijst. Wablief? Jawel! Enkele wereld- en Belgische kampioenschappen, een eigen crew, wat dansopleidingen, shows en noem maar op later ontmoete ze Joke en Gerrit tijdens de TMF 'Dance & Hold'-wedstrijd. Bon, we kunnen nog uren praten over Tinneke, maar het komt hier op neer:  

"Ik heb lessen, workshops, conventies gegeven in Belgie en Nederland en in tientallen dansscholen in Belgie vast lesgegeven maar m'n hart ligt toch echt wel bij Urban TalentZ omwille van de geweldige dansers, super sfeer en ambiance, echte hip hop love en professionalisme van ons Joke. I love it here!"


IMG-20190607-WA0021.jpg

TRIN LIM, Gurrl, you don't know nothing yet- choreographer

Onze powergirl Trin is voltijds danser sinds ze afstudeerde aan de University of Art and Design back in Maleisië. Daar had ze trouwens ook een crew -=dancologist=- die vooral girly, hip hop en waacking doet.

Enkele jaren geleden verhuisde ze naar België en behoort ze tot de Urban TalentZ familie. And she's bringing sexy girl power back!  

"Dance to me is like a part of routine in life, no need to force it, it comes naturally to me. I could live without it but I live so much better with it. What I would tell my students? Always aim for the next level!"


15622061_10154439446838369_5633104264625002445_n.jpg

Jens knockaert, dance with passion- choreographer

Jens Knockaert AKA “Jnoc” is voormalig lid van The Revolutionary Crew.

Hij begon met zijn passie voor hiphop door les te volgen bij DansAction o.l.v. Gerrit ‘Jey’ Deschuyteneer in 2012. Al snel begon hij te groeien in deze stijl en besloot nadien ook breakdance te gaan volgen. Sindsdien verdiept hij zich in de cultuur van hiphop en focust zich hier dan ook volledig op. In 2015 begon hij zijn eerste lessen te geven als lesgever in Hiphop.

Jens volgt zelf nog veel lessen bij o.a. Gerit ‘Jey’ Deschuyteneer, Tamara Arruti, Samuel Chan, … Daarnaast heeft Jens ook nog tal van workshops gevolgd van (inter)nationale hiphop choreografen. Hij heeft ook in verschillende video’s mee gedanst bij o.a Tamara Arruti, Robin Brys,.. Hij heeft ook zijn eigen projecten reeds gechoreografeerd en opgenomen.

“To me it’s more important to enjoy the dance rather than killing it”


IMG-20190607-WA0010.jpg

JULIUS sanchez, dance with everything you got- choreographer

Julius is bij Urban TalentZ terecht gekomen via onze goede vriend Obelixx. Ze moesten samen een les geven aan onze dansers. Zo leerde Julius dan ook Joke kennen. Vanaf dat moment was het eternal dance love tussen hen. Julius zelf danst al 27 jaar en hij kan niet één dag herinneren dat hij niet gedanst heeft. Julius geeft al 18 jaar les en hij zal zeker nog 18 jaar blijven doen. Dans voor hem is niet maar gewoon dans: 

" It's my lifestyle "


IMG-20190607-WA0008.jpg

Valerie Maene, you better twerk- choreographer

"Dancehall A Mi Everything” 

Dit zijn woorden die heel belangrijk zijn voor Valerie. Sinds ze de stijl Dancehall heeft ontdekt, heeft ze ook het gevoel dat ze zichzelf meer heeft ontdekt of zelfs is geworden. Dancehall was 'the missing piece' in haar leven.

Valerie haar passie voor deze cultuur is zo groot dat ze dit met iedereen wil delen. Haar doel is dan ook de boodschap en ‘the knowledge’ duidelijk over te brengen naar iedereen en Vlaanderen wakker te maken.


IMG-20190607-WA0011.jpg

RobIn Brys, Smoothness- choreographer

Robin groeide op met muziek. Op het moment dat hij zijn eerste dansles gevolgd had, was het een zekerheid, dit is wat hij de rest van zijn leven wou doen.Met basiskennis van zo goed als alle stijlen binnen streetdance is Robin zijn stijl heel gevarieerd. Hij blijft op zoek gaan naar dingen die hem inspireren om zo zijn kennis van Streetdance te kunnen doorgeven aan iedereen die daar voor open staat.


10694330_10152306183510718_7081949901143150375_o.jpg

Ellen van eycken, soul-shaking ground breaking- choreographer

Ellen begon met "dansjes maken" in de Chiro en dat ging haar beter af dan verwacht. Ze passeerde Dance Spirit en Urban TalentZ en ging nooit meer weg. Ellen geeft ook nog les in andere dansscholen, en is zelfstandige aka LN2Dance en volgt ze nog andere lessen. Kortom dansen is haar leven!

Why she dances…

So the joy can get out
Because she loves food
Shaking it is her therapy
Dance is her meditation
It makes her happy
Dancing makes her feel free and whole
Because it feels good
BECAUSE SHE LOVES IT


19022045_10154408842887522_891182498_n.jpg

Liselotte Careme, Create your own movement- choreographer

Liselotte Careme, een danser vol passie, die graag haar ervaring deelt met haar leerlingen.Dans is in haar leven van zolang ze zich kan herinneren.Liselotte heeft dan ook haar passie verder gezet aan de Kunsthumaniora te Wilrijk en dit in de richting van hedendaagse dans. Van daaruit is Liselotte geëvolueerd tot een danser die een stap in de wereld durfde zetten.

“Je bent een danser als je je eigen kwaliteiten kan verwerken in jouw manier van denken en bewegen"

 


Lesgevers bij Dance Spirit