DSC_3908.jpg

Hip Hop

Hip Hop is niet enkel een muziekstijl, het is in de eerste plaats ook een subcultuur. Hip Hop is een straatcultuur en ontstond in de jaren zeventig in The Bronx in New York en bestond uit 4 grote onderdelen: DJ’ing, Rap, Breakdance & graffiti.

Hip Hop kent veel substijlen waardoor je de dansstijl niet zomaar in een hokje kan stoppen. Denk maar aan Old school en New school. Hip Hop is buiten de grooves en bounces ook popping, locking, waving, house, breaking enzovoort. Hip Hop als dansstijl kent dus vele invloeden waardoor ‘volg je eigen flow’ veel Hip Hop dansers kenmerkt.

Binnen Urban TalentZ is Hip Hop daarom meer dan dansen alleen. Het is een cultuur, een levensstijl. Deze sfeer, deze way of life vind je trouwens terug in alle stijlen binnen de dansschool.

“Own it, feel it, live it: it’s a hip hop state of mind”.

DSC_4077.jpg

Dancehall

Dancehall is ontstaan als een genre binnen de Jamaicaanse muziek en danswereld. Dancehall is een combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele bewegingen. Dancehall heeft bovendien een mannelijke en een vrouwelijke stijl. Ondertussen kent Dancehall invloeden van zowel Jamaica als Afrika. Wanneer je deze muziek hoort, kan je niet blijven stilzitten. De beats van Dancehall nemen je zo mee naar een zuiderse locatie. Het is een energieke stijl waar je zonder zweten niet buiten wandelt.

Fun facts: de eerste hiphop dj in The Bronx in New York was een Jamaicaan, Dj Kool Herc. De eerste danser binnen Dancehall heette Bogle. Hij heeft veel van de Dancehall steps uitgevonden. Benieuwd naar nog meer van deze weetjes? Kom dan zeker naar onze lessen Dancehall.

In de lessen Dancehall Technics leer je de echte basissteps van Dancehall met de juiste techniek én benaming. Er wordt heel wat tijd gespendeerd aan de way off dancing. Deze les is een combinatie van steps en choreografie.

In de lessen Dancehall Choreo wordt er voornamelijk ingegaan op de choreografieën waardoor er toch enige kennis wordt verwacht van de dancehall steps.

DSC_6281.jpg

Girly

Bij de lessen Girly wordt je meegenomen in de Girly scene van de danswereld. Je leert de Girly movements van hiphop kennen. Daarenboven wordt bij Girly ook invloeden van Voguing gebruikt.

31913659_1901854999859230_5879484051227672576_o.jpg

Skillz

De benaming Skillz zegt het al zelf, je leert vaardigheden van verschillende soorten dansstijlen. Met verschillende soorten bedoelen we ook écht verschillende soorten: hip hop in al zijn vormen (old school, lyrical hip hop, funk, housedance, …), maar ook hedendaagse dansstijl en partnering worden aangeboden. Daarenboven zal er ook een lessenreeks van High heels worden voorzien. Elke stijl wordt steeds uitgediept in een lessenreeks waar je skillz aangeleerd krijgt die je kan meenemen naar al je andere danslessen. Bedoeling is om je in deze lessen tot een all around danser te vormen.

60707679_2031939237100967_2499849684156153856_n.jpg

Afro fusion

Afro Fusion laat je proeven van de vele dansstijlen die aanwezig zijn in Afrika. Je tovert spontaan een glimlach op je gezicht als je de draaiende heupbewegingen van Ndombolo uit Ivoorkust ziet die worden bijgestaan door het iets snellere voetenwerk van coupe décalé uit Congo. Het rustige wordt dan weer opgevolgd door de explosieve en energierijke Afro-house en Kuduro uit Angola. Waar snelle beenbewegingen met grappige verwerkingen van dagdagelijkse gebaren gecombineerd worden met een stoere en ruige dansattitude. In Angola zeggen ze; hoe grappiger, hoe beter!

Afro fusion leert je de nieuwe Afrodance generatie die overgevloeid is uit de traditionele Afrikaanse dans en het alledaagse dansleven

Mbora! (let’s go).

sdr_2295_17849214728_o.jpg

Modern

Dans als middel tot expressie en uitdrukking van gevoelens is een kenmerk binnen deze lessen. Je verhaal vertellen via dans, je gevoelens uiten door dansbewegingen, maar ook je eigen bewegingen creëren staan voorop. Modern is een verzamelbegrip voor zeer individuele danstechnieken en dit vind je in deze lessen ook zeker terug. Elk van onze lesgevers heeft zijn eigen kenmerken en stijl binnen modern. Je vindt er moderne, hedendaagse, en klassieke invloeden in terug, maar ook invloeden van Hip Hop. Onze moderne stijl is moeilijk te karakteriseren aangezien het zo gevarieerd is. Elke lessenreeks zal dan ook anders zijn met elk zijn eigen karakteristiek. In deze les wordt er gedoceerd door 2 lesgevers, 1 lesgever met ervaring in techniek van modern, en 1 lesgever met urban achtergrond. Hierdoor krijg je een fusion van verschillende stijlen.

DSC_6707.jpg

Latino fusion

Latino Vibes is een opzwepende les met invloeden van verschillende latino stijlen. Dit is een zuiderse les waar je jezelf eens volledig in kan laten gaan.

Maak kennis met ons team